Що стосується овочевих культурних рослин?

ОВОЧНІ КУЛЬТУРИ – рослини, що виробляються для отримання овочів (соковитих плодів, листя, цибулин, коренеплодів). Понад 600 видів майже із 80 ботанічних сімейств. Плодові (напр., томат, огірок, перець), листові (капуста, салат), цибульні (цибуля та часник), коренеплодні (морква, буряк, петрушка, редис).

Що стосується городніх культур?

До популярних городним рослинам відносяться всі різновиди капусти, значна частина бобових, цибулевих, зелених, пасльонових та гарбузових культур, пряні трави та деякі коренеплоди.

Які овочі належать до овочівництва?

Вирощування овочевих культурних рослин називається овочівництвом. Томати, капуста, морква, огірки, буряк, цибуля, часник – все це овочеві культури. Овочеві культури вирощуються як у відкритому ґрунті, так і в захищеному ґрунті. Поле та город відносяться до відкритого ґрунту, а теплиці – до захищеного ґрунту.

Де ростуть овочеві культури?

Овочі — космополіти серед культурних рослин, вони успішно зростають і дають урожай і в екватора, і за полярним колом. Овочевих культур, які ростуть лише у тропіках, практично немає. Вони можуть успішно культивуватися в субтропіках і півдні помірної зони.

Які бувають прядильні культури?

Прядильні культури – технічні культурні рослини, З яких виготовляють волокно для текстильної промисловості. У світовому виробництві найбільш широко використовуються бавовник, льон-довгунець, джут та коноплі.