Як парити ріпу в печі?

Увімкнути духовку на 160-180 градусів. Покласти в глиняний горщик, посолити, додати кілька ложок води. Води треба зовсім трохи, щоб ріпа вийшла саме парена, а не варена. Або зробити ще простіше – покласти нарізану ріпу до рукава для запікання, посолити, додати кілька ложок води.

Чому парена ріпа?

В старі часи ріпу ставили в піч готуватись після випікання хліба. Навіть не розтоплювали грубку спеціально. Саме тому з'явився вираз «простіше пареної ріпи».

Як правильно їсти ріпу?

Репу найчастіше термічно обробляють, але іноді їдять та сирої у складі салатів. Її можна запікати, відварювати, з коренеплоду роблять запіканки та перетирають у пюре для дитячого харчування. Дієтичний гарнір до м'яса чи риби. Чебрець можна замінити на будь-які інші трави та спеції.

Що готували на Русі з ріпи?

Наші пращури – наші пращури готували багато різних страв. Пікли пироги з начинкою з ріпи, які називали ріпники або ріпники Репу квасили, як зараз квасять капусту. А якщо не вродила пшениця чи жито — ріпу підмішували в тісто, коли готували хліб.

Яка на смак парена ріпа?

Сильною ароматикою вона нагадує редьку, але, на щастя, цей запах легко забирається: якщо свіжу ріпу нарізати на тонкі часточки, присмажити рослинним маслом і лимонним соком, то аромат вивітриться дуже швидко, а залишиться смачний і хрумкий нейтральний овоч. Говорять, що простіше пареної ріпи нічого не буває.