Навіщо потрібно їсти селера?

Селера корисний для здоров'я – він має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості. Цей продукт корисний для серця та судин, для нервової системи, імунітету, травної системи. Селера може бути протипоказаний під час вагітності, а також при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Чим небезпечний селера?

Насіння селери містять речовини, що викликають скорочення матки та можуть створити загрозу викидня. Речовина апіол, що міститься в стеблах, бульбах та листі селери, також викликає скорочення матки і може викликати кровотечу, тому не рекомендується вживати в їжу селера під час менструацій.

Як інакше називають селера?

Селера пахучий, або Селера запашний, або Селера культу́рний (лат. Ápium graveólens) — дворічна рослина, найвідоміший вид роду Селера сімейства Парасолькові (Apiaceae), овочева культура.

Як можна їсти селеру?

Стебла можна, можливо вживати в їжу як у сирому, так і у тушкованому вигляді, наприклад, з м'ясними продуктами або іншими улюбленими овочами. Крім цього, їх можна, можливо маринувати та засолювати. Соковиті та м'які стебла ідеально впишуться як додатковий інгредієнт практично у будь-який салат.

Що буде, якщо кожен день є селера?

Селера регулює рух кишечника завдяки вмісту клітковини. Якщо щодня Використовувати клітковину, то можна знизити ризик розладу шлунка, запорів та діареї. Вона сприяє схуднення та підтримує вагу, дозволяє довше відчувати ситість.