Що за білий наліт на яблуках?

Виявилося що наліт – це захист фрукта від пошкоджень, що дає дію антиоксидантів – поліфенолів. А заліза в яблуку не так вже й багато", — наголошується в повідомленні. Щоб заповнити добову потребу в цьому мікроелементі, людині потрібно з'їдати не менше двох кілограмів яблук.

Чи можна їсти яблука з воском?

Наявність такого комбінованого природного воску на яблуках абсолютно безпечно для здоров'я і при цьому дозволяє зберегти привабливий товарний вид продукту навіть через місяці зберігання та численні транспортування.

Навіщо яблука мажуть воском?

Як правило, використовується карнубський віск або шеллак. … Натуральний або штучно нанесений віск під впливом тепла або вологи може виглядати як білий наліт на поверхні фруктів та овочів. Дослідження показали, що покриття яблук воском запобігає втраті вологи та зберігає споживчі якості фрукта.

Що завдають на яблука?

Щоб ті довше не гнили, яблука покривають різними складами, як натуральними, і штучними. Серед перших бджолиний віск, а до другої групи входять вазелін, шеллак та інші. Їх наносять зовсім небагато — таким самим тонким шаром, як і природа.

Як правильно вибрати яблука?

Найоптимальніший розмір – середній. Візьміть до рук – яблуко має бути твердим, а за вагою – вагомим для свого розміру (інакше можливе воно усохле, мляве). Від натурального яблука має приємно пахнути, бути свіжим і яскраво вираженим ароматом.