Як зберегти плоди глоду на зиму?

Глід зберігатися або у висушеному або замороженому вигляді в холодильнику або морозильній камері. На етапі підготовки необхідно ретельно перебрати квітки та плодищоб вони не були пошкоджені будь-якими хворобами або шкідниками і тільки після цього приступати до переробки та зберігання глоду на зиму.

Чи можна заморожувати ягоди глоду?

Глід можна заготовити на зиму. Один із найпростіших та надійніших способів зберегти глодузаморозити його.

Як правильно пити глід?

З ягід глоду готують джеми, компоти, цукерки, пастилу, повидло, пюре, сік, начинки для пирогів, «сире варення» (протерті з цукром ягоди). У народній та офіційній медицині глоду застосовується головним чином для лікування серцево-судинних захворювань.

Як правильно сушити глід на зиму?

Для цього ягоди розкладають на деку і відправляють сушити в духовку при температурі 50-60 градусів Цельсія. Дверцята краще залишити трохи прочиненими, щоб ягоди могли просушитися, не пропаритися і не згоріти. Поширена так само сушіння плодів глоду в аерогрилі, в мікрохвильовій печі та електросушарці.

Як довго можна зберігати плоди глоду?

У свіжому вигляді зберігати ягоди глоду довго не вийде. Максимум 4-5 днів у холодильнику. Якщо ви хочете приготувати порошок із сушених плодів, то до сушіння потрібно витягти з ягід кісточки. Перед тим, як заморожувати ягоди глоду, їх слід бланшувати кілька хвилин у киплячій воді.