Скільки оцту для опеньків?

Інгредієнти на 1 кг грибів: 30 мл оцту 9% (потрібно пробувати, кожен під себе підбирає фортецю), 1,5 столові ложки кам'яної солі (або ложку з гіркою), перцю та гвоздички по 3 шт. 1 кг свіжих опеньків займають об'єм приблизно трилітрової каструлі. 1кг маринованих опеньків міститься в літрову банку.

Скільки потрібно солі на 1 літрову банку грибів?

Гарячий спосіб засолювання грибів на 1 кг грибів – 20 г солі. При розфасовці в банки літрову банку – 2 лаврові листки, 1 зубчик часнику (порізати на часточки), 3-5 зерен запашного перцю, 5-8 зерен чорного перцю, кріп, соняшникова олія (краще із запахом).

Скільки часу варити гриби в маринаді?

Гриби, призначені для маринування, вперше ми варимо 10 – 15 хвилин після закипання. Без різниці, які це гриби: білі, підберезники або підсиновики. Ми, як правило, маринуємо їх усі разом, ніколи не ділимо за сортами.

Які гриби можна маринувати?

Для маринування найкраще підходять білі, подосиновики, підберезники, моховики, маслюки, рижики, опеньки, лисички, печериці та гливи, причому вибирайте молоді гриби. Обов'язково відсортуйте їх за окремими видами.

Скільки оцту на підлогу літрову банку огірків?

На 1-літрову банку покласти 2 ст. л. 9% їдальні оцту, головку цибулі, 1-2 зубчики часнику, 2-3 горошини чорного перцю, гвоздику, лавровий лист, 15-20г свіжої пряної зелені (листя хрону, кріп, петрушку, селера, естрагон тощо).