Скільки треба солі на малосольні огірки на 3 літрові банки?
На один літр води – 2 ст. л. солі, а на трилітрову банку знадобиться близько 1,5 літра розсолу, хоча його кількість залежить від величини огірків: чим менше, тим менше потрібно розсолу. Заливаємо отриманим розсолом огірки у банку, закриваємо банку капроновою кришкою та залишаємо при кімнатній температурі на ніч.
Чи потрібно ставити малосольні огірки у холодильник?
Після засолювання малосольні огірки обов'язково слід зберігати в холодильнику, щоб зупинити процес соління Для більш тривалої безпеки малосольний закуски необхідно помістити банку з огірками у холодний льох. Це діє і при зберіганні звичайних хрустких солоних огірків на зиму.
Скільки тримати малосольні огірки?
Залишають у теплі на дві доби. Такі огірки, промиті та перекладені в інший посуд з новим розсолом, будуть хрумтять протягом 5-6 діб при зберіганні в холодильнику.
Скільки оцту на літр води при засолюванні огірків?
Додати 2 ст. ложки оцту (9%) або 1 ч. ложку есенції, накрити кришкою та закатати. Готову банку перевернути та укутати, залишити до повного остигання.
Скільки оцту 9 на 1 літр огірків?
На 1–літрову банку покласти 2 ст. л. 9 % їдальні оцту, головку цибулі, 1-2 зубчики часнику, 2-3 горошини чорного перцю, гвоздику, лавровий лист, 15-20г свіжої пряної зелені (листя хрону, кріп, петрушку, селера, естрагон тощо).