Як правильно зберігати квашену капусту?
Чи можна квашену капусту зберігати?
- у дерев'яних бочках – тут він може бути до 8 місяців при температурі від –1 до +4°C;
- в емальованому відрі чи каструлі без сколів – цей варіант більше підходить для квартир;
- у скляних банках – капуста зберігається там за такої ж температури, що і в бочках, але всього 2 тижні;
Як має пахнути квашена капуста?
Нормальна квашена капуста… … Зараз доїли, відкрили другий бак – там капуста пахне спиртом. На вигляд від капусти з першого бака не відрізняється (не слизова, злегка хрумтить), але на смак зовсім не кисла, і присмак … наче у горілку занурили.
Чи можна квашену капусту зберігати у морозилці?
Квашену капусту можна заморожувати у морозилці. Перед заморозкою найкраще нарізати капусту або приготувати з неї голубці. Потім поставити в морозилку, розподіливши пластикові контейнери або пакети, придатні для однієї готування.
Коли можна їсти квашену капусту після засолювання?
Варто також зазначити, що у перші дні засолювання капусти всі нітрати, що містилися в ній, перетворюються на нітрити. Тому їсти капусту можна тільки через тиждень, після засолювання.
Чи потрібно закривати кришкою квашену капусту?
Якщо ви квасите капусту у банку, прикрийте її звичайною кришкою або кришкою з отворами. Повністю закривати банку не можна, оскільки газ, що виділяється при квашенні, повинен виходити назовні.