Солянка – Назва двох страв російської кухні: перше (густий суп з гострими приправами) та друге (м'ясне, грибне або рибне) страва на основі свіжої чи квашеної капусти). Солянки-супи готують на м'ясному, грибному чи рибному бульйонах.

Якого року з'явилася солянка?

Вперше ж слово «солянка» з'являється в російських куховарських книгах тільки в 1860 році одночасно і як закуска, як суп.

Як правильно солянка чи солянка?

СОЛЯНКА1, -і, рід. мн. -Нік, дат. -Нкам, ж.

Який країни блюдо солянка?

Страва з'явилася в Росії приблизно в XIV-XV століттях, солянкою тоді назвали густий суп, який зазвичай варили на рибному бульйоні із гострими приправами. Пізніше з'явилися й інші варіанти: м'ясний чи грибний; лише одне залишилося незмінним – наваристість бульйону, гострий солено-кислуватий смак та сильний аромат приправ.

Як їсти солянку?

Подають солянку із зеленню, сметаною, але в жодному разі не з майонезом. Готувати солянку Досить просто, достатньо підготувати "начинку", дрібно нарізати її і додати в заздалегідь зварений бульйон (м'ясний, рибний).

Хто придумав м'ясну солянку?

Якщо вам у ресторані або в їдальні запропонуютьсолянку» (м'ясну або рибну), то знайте, що це викривлене слово «сільниця» (від слова «село», тобто сільська страва). Історично це так і є: назва була придумана кухарями або їх панами, вона означала: «їжа селянина», «селянська юшка».