Як використовувати плоди терну?

Плоди тернина майже неможливо їсти у свіжому вигляді, надто вони терпкі, зате з них готують безліч продуктів: повидло, варення, джем, лікери та наливки. Сік із тернина корисний як засіб, що збуджує апетит.

Чи можна їсти Терен?

ягоди позитивно впливають на організм при цукровому діабеті; терен покращує обмін речовин і тому корисний при подагрі, так як має здатність виводити солі з організму; самостійно і в зборах листя та плоди, а також згущений терновий сік використовують при лікуванні дизентерії.

Чим корисний компот із терену?

Сечогінними та знижуючими артеріальний тиск властивостями компот з ягід тернина. … У ягодах містяться мінерали (залізо, калій) та велика кількість вітамінів А, С, К, Р. Їх можна вживати при авітамінозі, тим більше, що вони зберігаються до перших морозів.

Чим корисний корінь терну?

Відваром коріння терну Здавна лікували лихоманку, використовували їх як жарознижувальний засіб. Можна також приймати цей відвар від проносу для підмивання при білях. Водний настій квіток тернина використовують як проносний, пото-і сечогінний засіб, лікують за його допомогою порушення метаболізму.

Як зберігати ягоди терену?

Розкладаємо терн на тарілках і злегка заморожуємо у морозильній камері. Розкласти підготовлений терн порційно за пакетами для заморозки. Закрити пакети, максимально вичавивши з них повітря. Відправити в морозильну камеру зберігання.