Томати Конфі В'ялені або Сушені Помідори16-Sept-2014

Як називаються в'ялені помідори в Італії?

Pomodori secchi/В'ялені помідори

Що таке сушені томати?

В'яляться помідори з додаванням олії та іноді спецій, а висушуються без добавок у дегідрататорах. Сушені помідори мають більш тривалий термін зберігання та менш калорійні, ніж в'ялені. Смак сушених помідорів нагадує смажені помідори, вони додадуть будь-якій страві гарний відтінок та томатний смак та аромат.

Як сушать помідори в Італії?

В Італії їх сушать природним чином на сонці, цей спосіб цілком зрозумілий, оскільки тут дуже жарко. Але у кого немає часу, можуть не чекати спекотних днів та приготувати сушені помідори у домашніх умовах, за допомогою духовки або спеціальної електросушарки для овочів та фруктів.

Як зрозуміти, що в'ялені помідори готові?

Помідори готові. Вони не повинні бути обгорілими, з них не повинен виділятись сік. За структурою в'ялені помідори нагадують дуже м'яку курагу. Скласти в'ялені помідори у банку, пересипаючи шари часником, а потім залити оливковою олією.

Звідки родом в'ялені помідори?

У сонячній Італії, звідки родом цей продукт, помідори в'ялять із різними спеціями прямо на вулиці, у розпал жаркого середземноморського літа. Їх вживають як готову закуску, а також додають під час приготування різноманітних страв – супів, салатів, м'яса, риби, піци, пасти, різотто.