Відбувається при забезпеченості вологою та киснем, відповідному температурному та світловому режимі. В процесі проростання підвищується обмін речовин у зародку та ендоспермі; насіння набухає у воді, крохмаль, жири та білки розпадаються на цукор, жирні кислоти та амінокислоти.

Які фактори впливають на проростання насіння?

Для проростання насіння необхідні волога, тепло та кисень. Решта не впливає на проростання насіння, звичайно, якщо насіння не прострочене і правильно зберігалося.

Що може накопичувати насіння?

У насінні одних рослин накопичується велика кількість крохмалю (у пшениці 66%, у жита – 67%), у інших – жири (у льону до 48%, у рицини до 70%), у третіх – білки (у гороху – 22-34%, у сої – 34-45%). У будь-якому випадку, у більшій чи меншій кількості в насінні містяться всі органічні речовини.

Що потрібне для проростання насіння?

Умови, необхідні для проростання насіння: вода, тепло, повітря, світло. … Якщо тепла мало, насіння особливо чутливі до глибини посіву і зайвому заглибленні не сходять. Повітря (кисень повітря) – важлива умова проростання насіння та розвитку проростка.

Що потрібне для проростання насіння 3 клас?

Щоб насіння проросло, йому потрібні вода, тепло та повітря. Насіння проростає, коли потрапляє у вологий теплий ґрунт.

Що спільного у насіння однодольного та дводольного?

Головна відмінність – будова насіння. У дводольної рослини зародок має – 2 сім'ядолі, у однодольного – 1 сім'ядоля.