Що робити, якщо домашнє вино не забродило?
Густе вино може не заграти. Дії: перевірити вміст цукру та консистенцію. Якщо сусло нудотне або дуже густе – розбавити його водою (кислим соком), додаючи не більше ніж 15% від початкового обсягу. При низькій цукристості всипати цукор із розрахунку 50-100 г на літр соку.
Як зробити щоб вино тинялося?
Потрібно внести в сусло саморобну закваску або дріжджі винні і перезапустити процес. Можна просто додати свіжі немити ягоди винограду (5-6 шт. на 10 л сусла), попередньо пом'явши їх, або хороші родзинки (50 г на 10 л). Але краще купити якісні дріжджі, правильно активувати їх та додати до напою.
Як відновити бродіння вина?
Можна взяти свіжий сік (мінімум 5% від загального), розвести спиртуозні дріжджі (типу 1118), додати в цей сік, зачекати на початок бродіння та влити в основне сусло. Температура, наприклад, 1118, до 25о. Якщо немає соку, що робити, додай кип'ячену воду, плюс винну кислоту (та й гідролізат дріжджів не завадить).
Як дізнатися чи є оцет у вині?
Як визначити, що вино перетворилося на оцет? Це не складно. По-перше, на поверхні рідини утворюється тонка біляста плівка. По-друге, різкий запах і кислий смак скислого вина сплутати неможливо.
Скільки має стояти вино з Мезгою?
Можна без шкоди для якості вина витримувати його в чані не більше 5-6 днів і, принаймні, не понад 8 днів, хоча б тільки для того, щоб зменшити втрати спирту, що неминуче відбуваються у відкритих чанах.