Чи потрібно бланшувати перці перед заморожуванням?

Для солодкого перцю бланшування не обов'язкове, але самі овочі повинні бути добре вимиті та висушені перед процедурою заморозки. Що ж до інших сортів, включаючи перець чилі, то обробка окропом однозначно потрібна.

Як заморозити перець?

Нарізані перці викладаємо на обробні дошки. Перець поміщаємо в морозильну камеру до заморозки. Заморожений перець упаковуємо в 2-3 поліетиленові пакети. Або поміщаємо для зберігання контейнер для заморозки з кришкою.

Як краще зберегти болгарський перець на зиму?

Найкраще зберігати перечні запаси спеціально обладнаних стелажах, піднятих над землею. Болгарський перець слід укласти в картонні коробки чи дерев'яні ящики, дно застелити папером. Плоди акуратно викладають шарами (не більше 2-3 шарів), пересипаючи їх сухим піском або тирсою.

Як правильно бланшувати перець?

Перець повністю або нарізаний (залежно від подальшого використання) поміщаємо в киплячу воду на кілька хвилин, потім воду зливаємо, перець охолоджуємо.

Чи можна бланшувати овочі перед заморожуванням?

Більшість овочів необхідно перед заморожуванням бланшувати, тобто опустити на короткий час у окріп, а потім швидко остудити. Наприклад, кабачки, брюссельську капусту, баклажани, квасолю, зелений горошок, кукурудзу. потрібно бланшувати. Помідори, огірки, брокколі, гриби потрібно опускати в окріп.