Як відокремити зацукрований мед від сотів?

Зацукрований мед можна повернути в рідкий стан, якщо нагріти його до температури 40оС. Для цього стільники можна на тривалий час помістити у добре прогріте приміщення. Це підходить і для відкаченого медуАле з ним можна застосувати і більш простий швидкий метод – водяну баню.

Як випарити воду з меду?

Головне – випарувати воду. Для цього радять налити незрілий мед у широкий таз, щоб збільшити площу випаровування. Однак він має велику в'язкість, і волога випаровується лише з верхнього його шару, а в товщі мед яким був, таким і лишається.

Як очистити мед?

Як процідити мед та отримати чистий, готовий до вживання продукт? Зробити це найпростіше за допомогою попереднього фільтрування, використовуючи спеціальне сито. Ситечко можна закріпити на крані медогонки та очищати мед безпосередньо у процесі його відкачування.

Як розтопити старий мед?

Розтопити мед можна з успіхом на водяній лазні. Налийте воду у каструлю. У меншу каструльку або скляну банку покладіть потрібну кількість медової маси. Потім поставте її у велику каструлю з водою.

Як зробити так щоб мед не зацукрився?

Якщо ви купили свіжий рідкий мед і не хочете, щоб він зацукровився, зберігайте мед у холоді. При температурі зберігання нижче 10 °C процес утворення кристалів уповільнюється. Порада для любителів рідкого меду: свіжий рідкий мед розфасуйте в невеликі ємності і поставте в морозилку.