Як зберігати яблука, щоб вони дозріли?

Більшість сортів добре зберігається за температури близько 0 °С. Яблука сортів Спартан, Богатир краще зберігаються при температурі +2…+3°С, а сорт Антонівка звичайна – при +3…+4°С.

Як прискорити дозрівання зірваних яблук?

Основним фактором, що впливає на дозрівання зірваних плодів, є "гормон стиглості" – етилен. Проведені експерименти показали, що в домашніх умовах можливо прискорити процес дозрівання овочів та фруктів. Якщо стиглі плоди потрібні дуже терміново, їх можна покласти у тепле світле місце.

Які фрукти дозрівають удома?

А якщо серед незрілих плодів покласти хоча б один стиглий, то дозрівання піде швидше. Більшість дарів природи можна без особливого ризику купувати недозрілими – вони чудово встигають у домашніх умовах. У тому числі яблука, груші, банани, ківі, хурма, авокадо, айва, персики, абрикоси, сливи, інжир, папайя.

Як дозарювати яблука?

Плоди укладають на полицях камер у 2 – 3 шари, етилен вводять із розрахунку 1 л газу на 1 м3 камери. Плоди можна дозарювати також у газонепроникних камерах, заповнених киснем (60 – 80% до обсягу камер).

Чому яблука зморщуються?

Яблука засихають, зморщуються Для яблука, що зберігався досить довго (особливо якщо сорт не відноситься до лежання) це норма; якщо ж в'януть яблука, Зібрані зовсім недавно, це може бути наслідком механічних пошкоджень при зборі: травми шкірки призводять до прискореної втрати вологи.