Які горіхи фундук?

Фундук їдять не тільки у чистому вигляді, але й додають у різні страви, навіть у супи. А із подрібнених горіхів роблять козинаки, горіхову пасту. Корисне печиво для тих, хто береже фігуру або не їсть глютен, яким багате пшеничне борошно. Горіхи можна використовувати будь-які на свій смак.

Що робити із лісовим горіхом?

Горіхи ліщини можна додавати в начинку та тісто пирогів, в соуси та рагу. Можна готувати горіхове «молоко» – замочити горіхи на ніч, а потім розтерти у ступці або подрібнити блендером та змішати з водою.

Чи можна їсти горіхи ліщини?

Чим корисна Плоди ліщини – багате джерело вітамінів групи В, вітаміну Е та мінералів – кальцію, заліза, магнію та калію. Від інших горіхів вони відрізняються більш високим вмістом білка та вітаміну Е і нижчим – жиру.

Як їсти лісовий горіх?

Сушити фундук можна в шкірці або очистити ядра від шкаралупи. Обидва варіанти хороші, і горіхи зберігаються однаково добре. У шкірці фундук можна сушити на сонці, або у духовці. Духовку слід прогріти до +120 градусів, розсипати на лист горіха, і з відкритими дверцятами прогріти їх протягом 5-6 годин.

Що можна їсти з горіхами?

Не у всьому і не завжди потрібно робити все правильно, але в ідеалі змішувати горіхи тільки з сухофруктами, свіжими овочами та зеленню. З фруктів горіхи дружать з бананами, і при хорошому травленні сирі горіхи також можна, можливо поєднувати з яблуками та грушами.