Чи можна їсти кісточки з маракуї?

Чи можна їсти кісточки маракуйї? Кісточки цього фрукту їстівні. На тлі загального післясмак кісточки можуть здатися гіркими, тому, якщо ви не хочете їх є, можна, можливо їх позбутися. Для цього просто треба протерти м'якуш через сито, тоді залишиться тільки кисло-солодка частина плода.

Яка користь від маракуї?

Користь маракуйї Маракуя вважається чудовим антиоксидантом, здатним підвищити імунітет, уповільнити процеси старіння та знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Присутність у плодах клітковини сприяє покращенню травлення та очищенню кишечника.

Як визначити стиглість маракуї?

У стиглих плодів шкірка темна, залежно від сорту жовто-жовтогаряча або червоно-фіолетова. На дотик шкірка м'яка, зморшкувата, іноді навіть з невеликими тріщинами. Надто блідий колір вказує на те, що є маракуйю ще рано. Коричнева шкірка з глибокими вм'ятинами та тріщинами – ознака перезрілості.

Який смак має бути у маракуї?

Соковита та солодка м'якоть маракуї має незвичайний смак. Хтось порівнює його зі смаком обліпихи та ківі, інші ж знаходять у яскравому присмаку стиглого плоду нотки персика, суниці, сливи, аґрусу та абрикосу.

Який плід пристрасті?

Їдять фрукт, розрізавши плід на дві частини, і використовуючи десертну ложечку, виймають насіння з м'якоттю. У маракуйє міститься до 40% соку. Саме цей сік додають до десертів, напоїв, випічки.