Як настояти ягоди на спирту?

Посипаємо 300 г цукру і заливаємо 500 мл горілки – вона повинна повністю покрити ягоди. Закриваємо банку капроновою кришкою, енергійно струшуємо і залишаємо в темному місці при кімнатній температурі на 5-6 тижнів. Обов'язково перетрушуйте ягоди кожні 7 днів.

Чи можна робити настоянки на чистому спирті?

Але попередньо спирт розводять водою до 40 градусів. … Після лимонний напій на спирту переливають у тару та добре охолоджують. Настойку можна робити і без додавання прянощів, чистому Вона не втратить свої приємні смакові якості.

На чому наполягати настоянки?

Настій – алкогольний напій, що виготовляється шляхом наполягання спирту на різних плодах, кісточках, прянощах, запашних та цілющих травах. Свіжі або висушені плоди та рослини наполягають у спирті доти, поки ефірні олії та біологічно активні речовини не перейдуть у спирт.

Який спирт потрібний для настоянки?

Ректифікований спирт не має жодних запахів, тому для настоянок і наливок він підходить краще. Ректифікований спирт виглядає кращим ще й завдяки високій фортеці. Якщо дистиляту цей показник становить 60-70%, то ректифікату – все 96%.

Які ягоди підходять для наливання?

Потрібно насипати ягоди – вишню, журавлину, смородину, – або нарізані фрукти, наприклад, яблука, груші, абрикоси, – у зручну ємність, переважно – у скляну банку. Потім залити алкоголем, наприклад, спиртом, горілкою або джином.