Долма (голубці з виноградними листям)
Як правильно обробити виноградне листя для долми?
Долма зі старих виноградних листя може виявитися жорсткою. Свіжі листя покласти в окріп і витримати 3-5 хвилин. Воду злити, з листя струсити надлишки води. З кожного листочка зрізати черешки разом з потовщенням з прожилок біля самого основи листа.
Як вимочувати виноградне листя для долми?
Приготування:
- Змішуємо рис (воду злити), м'ясний фарш, натерту на терці цибулю (можна просто нарізати), зелень та спеції. …
- Ось такі ніжні виноградні листочки використовуватиму для долми. …
- Складаю їх у миску, заливаю окропом, залишаю хвилин на 5. …
- Воду зливаємо, охолоджуємо листя, щоб не обпектися.
Яка на смак долма?
Долма виходить фантастично смачною, трохи кислуватий смак виноградного листя надає страві родзинок та неповторний аромат і смак.
Яке потрібне листя для долми?
На долму йдуть листя із зелених пагонів – вони тонкі та ніжні. В основі страви – баранячий фарш. У начинку додають рис, зелень, цибулю, вершкове масло або курдюк.
Коли краще збирати виноградне листя для долми?
Збирають листя для долми у травні-червні, поки виноград тільки почав цвісти. Зривати необхідно 5-7 листочків. Саме вони найсмачніші У процесі підготовки листочки необхідно промити і зрізати з них живці, а потім ретельно висушити (особливо якщо ви їх заморожуватимете)