Долма (голубці з виноградними листям)

Як правильно обробити виноградне листя для долми?

Долма зі старих виноградних листя може виявитися жорсткою. Свіжі листя покласти в окріп і витримати 3-5 хвилин. Воду злити, з листя струсити надлишки води. З кожного листочка зрізати черешки разом з потовщенням з прожилок біля самого основи листа.

Як вимочувати виноградне листя для долми?

Приготування:

  1. Змішуємо рис (воду злити), м'ясний фарш, натерту на терці цибулю (можна просто нарізати), зелень та спеції. …
  2. Ось такі ніжні виноградні листочки використовуватиму для долми. …
  3. Складаю їх у миску, заливаю окропом, залишаю хвилин на 5. …
  4. Воду зливаємо, охолоджуємо листя, щоб не обпектися.

Яка на смак долма?

Долма виходить фантастично смачною, трохи кислуватий смак виноградного листя надає страві родзинок та неповторний аромат і смак.

Яке потрібне листя для долми?

На долму йдуть листя із зелених пагонів – вони тонкі та ніжні. В основі страви – баранячий фарш. У начинку додають рис, зелень, цибулю, вершкове масло або курдюк.

Коли краще збирати виноградне листя для долми?

Збирають листя для долми у травні-червні, поки виноград тільки почав цвісти. Зривати необхідно 5-7 листочків. Саме вони найсмачніші У процесі підготовки листочки необхідно промити і зрізати з них живці, а потім ретельно висушити (особливо якщо ви їх заморожуватимете)