Як заготовляти компост?

Щоб приготувати швидкий компост, Потрібні харчові відходи, земля (10% від обсягу відходів) і розчин ЕМ-препарату («Тамір», «Ургаса», «Байкал М1» або будь-який інший). У ємність, що герметично закривається, кладемо жменю відходів, відповідну за обсягом частину землі, зволожуємо ЕМ-розчином і закриваємо.

Коли закладати компост?

За всіма правилами городних наук компостні купи закладають восени, коли найбільше зелених біовідходів. Але восени зазвичай не до того, тому займіться компостний куп зараз, тим більше що прополка в липні – основна робота в саду та городі.

Як правильно зробити компост швидко?

Основне правило компостування таке: компостний ямі (або купі) азотисті та вуглецеві шари повинні чергуватись. 30-50 сантиметрів зелених компонентів, 5-10 сантиметрів родючої землі, 30-50 сантиметрів коричневих компонентів – ось воно, керівництво до дії.

Скільки часу робиться компост?

Зазвичай зрілий компост можна отримати через два роки після закладки, але із сучасними прискорювачами компостування або аеруванням компостний купи процес прискорюється до одного сезону.

Скільки потрібно гною на квадратний метр?

Компост та гній вносять під усі культури в однакових дозах: приблизно одне відро на квадратний метр. Намагайтеся не використовувати свіжий гній, він є джерелом поширення бур'янів, різних хвороб і шкідників. Переперевати гній має приблизно півроку.