Куди покласти зелені перці, щоб вони почервоніли?
Досить розкласти плоди у теплому місці, покласти там же один стиглий перець або яблуко, та перці почнуть червоніти. Ще один робочий спосіб: дозрівання на фользі.
Що робити із зеленими перцями?
Що робити із зеленого перцю?
- поступово вживати у свіжому вигляді;
- сушити у спеціальній «сушарці» або духовці;
- заморозити на зиму;
- зробити лечо або інші закрутки.
Коли збирати солодкий перець?
Перший урожай ранньої болгарської перцю збирають через 65-85 днів після висаджування. Середньостиглі сорти – через 90-100 днів, пізні – через 120-140. Таким чином, при посадці овочів з різним терміном дозрівання збирання врожаю може тривати з липня до жовтня, пише Infodacha.ru.
Чи можна гіркий перець знімати зеленим?
Їх треба прибирати лише після досягнення повної зрілості, коли стручки набудуть свого справжнього кольору – стануть червоними, помаранчевими або жовтими. Зберігаються гіркі перці зовсім не так, як їхні солодкі родичі. У тканинах цих сортів містяться гострі та пекучі речовини, що багато в чому визначають їх специфічний смак.
Чому не червоніє перець у теплиці?
Причини того, що перці не червоніють на кущах, складаються в основному в особливостях сорту або примхах погоди. Але болгарський перець – така культура, плодам якої краще і не давати повністю дозрівати на грядці: вони їстівні і в недозрілій стані, а дозрівати здатні при зберіганні.