Залити огірки окропом і прикрити банки кришками. Через 10 хвилин злити воду в каструлю, додати сіль, цукор та спеції. Перемішати, довести до кипіння, проварити пару хвилин і влити оцет. Залити маринадом огірки у банках і закатати кришками.

Скільки оцту на л маринаду?

Універсальний маринад: пропорції на літрову банку Оцет заливається під кришку банки з огірками маринаді на 1 літр води. 1 столова ложка 9% або чверть 1 чайної ложки 70% оцту.

Скільки разів заливати огірки окропом під час маринування?

Заливання огірків можна робити двічі чи тричі. Після подвійного заливання банки потрібно студити під теплою ковдрою, а після потрійної можна залишати прямо при кімнатної температури.

Скільки потрібно покласти солі на 3 літрові банки огірків?

В 3літрову банку, наповнену огірками, Вміщується в середньому 1,5 літра розсолу. Тобто для засолювання 1 трилітрової банки огірків знадобиться сіль у кількості 75-90 г на 1,5 літра води.

Скільки оцту на літр води при засолюванні огірків?

Додати 2 ст. ложки оцту (9%) або 1 ч. ложку есенції, накрити кришкою та закатати. Готову банку перевернути та укутати, залишити до повного остигання.

Скільки потрібно оцту на 1 літрову банку помідорів?

СКЛАД

Банку ємністю
Чорний перець горошком, зерен12
Запашний перець горошком, зерен12
Лавровий лист, шт11~2
Оцет, мл 5% 70%10~17 0,5~120~35 1~2