Залити огірки окропом і прикрити банки кришками. Через 10 хвилин злити воду в каструлю, додати сіль, цукор та спеції. Перемішати, довести до кипіння, проварити пару хвилин і влити оцет. Залити маринадом огірки у банках і закатати кришками.
Скільки оцту на л маринаду?
Універсальний маринад: пропорції на літрову банку Оцет заливається під кришку банки з огірками маринаді на 1 літр води. 1 столова ложка 9% або чверть 1 чайної ложки 70% оцту.
Скільки разів заливати огірки окропом під час маринування?
Заливання огірків можна робити двічі чи тричі. Після подвійного заливання банки потрібно студити під теплою ковдрою, а після потрійної можна залишати прямо при кімнатної температури.
Скільки потрібно покласти солі на 3 літрові банки огірків?
В 3–літрову банку, наповнену огірками, Вміщується в середньому 1,5 літра розсолу. Тобто для засолювання 1 трилітрової банки огірків знадобиться сіль у кількості 75-90 г на 1,5 літра води.
Скільки оцту на літр води при засолюванні огірків?
Додати 2 ст. ложки оцту (9%) або 1 ч. ложку есенції, накрити кришкою та закатати. Готову банку перевернути та укутати, залишити до повного остигання.
Скільки потрібно оцту на 1 літрову банку помідорів?
СКЛАД
Банку ємністю | ||
---|---|---|
Чорний перець горошком, зерен | 1 | 2 |
Запашний перець горошком, зерен | 1 | 2 |
Лавровий лист, шт | 1 | 1~2 |
Оцет, мл 5% 70% | 10~17 0,5~1 | 20~35 1~2 |