Як зберегти часник у квартирі до весни?

Зніміть із просушеного часнику верхню луску, укоротіть стебло до 2-3 см, обріжте коріння. Потім вмочіть кожну головку на 1-2 секунди в розтоплений на водяній бані парафін. Коли цибулини обсохнуть, складіть їх у сіточку і підвісьте в темному, добре провітрюваному місці. Зберігати часник можна і в капроновій панчосі.

Як можна зберегти часник на зиму?

Отже, тим, хто вирощує багато часнику та збирає пристойні врожаї, рекомендується зберігати його в плетених кошиках, картонних коробках або дерев'яних ящиках у прохолодному приміщенні при температурі від +3°С до -5°С та вологості 50-80%.

Як довше зберегти часник?

У борошні, солі, тирсі, парафіні, полотняних мішечках (при дотриманні температурного режиму та вологості) часник зберігається близько 5 місяців, в маслі – максимум 3 місяці, у холодильнику у паперових пакетах – близько 3 місяців.

Де краще зберігати часник?

Зберігати плоди необхідно у сухому місці. Від надмірної вологості головки швидко згниють. Температура. Якщо ви плануєте тримати часник у підвалі, то оптимальна температура зберігання для нього – +2 градуси.

Як зберігати часник у банці з борошном?

Тільки часник слід укладати у скляну банку рядами та пересипати шарами борошна по 4–5 див. Так цибулини нічого очікувати стикатися друг з одним. Якщо одна з них почне гнити, то не зіпсує решту голівок. Крім того, борошно вбирає в себе вологу.