Яке м'ясо краще для домашньої ковбаси?

Для приготування домашніх ковбас використовується тільки найкраще та свіже м'ясо та м'ясопродукти. Особливо важливо враховувати це, якщо домашня ковбаса призначена для тривалого зберігання. Крім свинини, яловичини та телятини використовують баранину, конину, оленину, м'ясо домашнє та дикого птаха та інші.

Скільки солі на 1 кг фаршу для ковбаси?

Рецепт «Ковбаса домашня»: На 1 кг фаршу приблизно 28 гр солі (це дуже важливо), я постійно роблю з 3-х кг м'яса, нам вистачає до наступного разу…

Чи потрібно варити домашню ковбасу перед смаженням?

Сирі ковбаски можна перед обжаркою зварити у воді, таким чином вони будуть м'якшими. Після чого обсмажити до рум'яної хрусткої скоринки на сковороді або запекти в духовці.

Як зберегти колір м'яса у ковбасі?

Використовуючи пеклосоль, ви, напевно, будете впевнені в тому, що у вашій ковбасі не розвинуться колонії шкідливих бактерій, а крім того, селітра, що міститься в цій солі, дозволить вам зберегти апетитний червоний колір м'яса у вашій ковбасі.

Яка частина свинини придатна для ковбаси?

Свинина для ковбаси вибирається інакше. З м'яса, знятого з лопаток, грудинки та боків, роблять першосортну ковбасу, а міжреберне м'ясо та бочки йдуть у ковбасу нижчого сорту. Якщо тварина м'ясної породи або недостатньо жирна, то все частини туші йдуть для приготування ковбасного фаршу.