Чи потрібно мити ягоди для настоянки?
Настоянка чи наливка? Настоянки – це міцні алкогольні напої, які отримують шляхом наполягання алкоголю на ягодах, фрукти, трави або горіхи. Зазвичай ще додають цукор, спеції, лікери.
Скільки потрібно цукру на наливку?
Традиційні російські наливки – Досить солодкі. Від 160 до 300 грамів цукру на літр, інколи ж і вище. Стільки цукру заглушає всі нюанси смаку та недоліки, у тому числі гіркоту або спіритуозність (присмак горілки).
Як настояти ягоди на горілці?
Посипаємо 300 г цукру і заливаємо 500 мл горілки – вона повинна повністю покрити ягоди. Закриваємо банку капроновою кришкою, енергійно струшуємо і залишаємо в темному місці при кімнатній температурі на 5-6 тижнів. Обов'язково перетрушуйте ягоди кожні 7 днів.
Чим відрізняється настойка від наливки?
«Ключове відмінність наливок від настоянок у тому, що наливки роблять тільки з плодів та ягід, а в настойках можуть бути і трави, і коріння, і насіння, і плоди – те, що називають пряно-ароматичним сировиною. У наливках від 18 до 20% алкоголю, а в настойках – до 40%. Гіркі настоянки бувають і з 60% алкоголю.
Скільки потрібно ягід для настоянки?
Правильна настоянка із заморожених ягід (смородини, вишні, малини тощо. д.)
- вишня – 450-500 г;
- малина – 350-400 г;
- полуниця – 400-450 г;
- чорна смородина – 250 г;
- червона смородина – 350 г;
- чорниця – 250-300 г.
13-May-2020