Як правильно прожарити чавунну сковорідку?

Чавунні сковороди прожарюються на плиті із сіллю. Для цього поставте сковороду на вогонь і насипте товстий шар солі грубого або середнього помелу, зменште вогонь під посудом і залиште на 20-25 хвилин.

Як підготувати нову чавунну сковороду до роботи?

Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожаріть чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію не менше 10 хвилин (що більший діаметр посуду, тим довше треба її прожарювати).

Як правильно підготувати чавунну сковороду?

Нагрійте посуд на плиті до температури понад 100 °C і нанесіть на внутрішню поверхню тонкий шар олії і дайте охолонути. Чавунний посуд готовий до використанню.

Як приготувати сковороду для смаження млинців?

Чавунна сковорідка для млинців Це процес нешвидкий. Сковороду необхідно спочатку ретельно вимити, просушити, потім прожарити з кам'яною сіллю (поки сіль не набуде сірого кольору), потім добре змастити всю поверхню, включаючи борти, маслом і прожарити на плиті або в духовці приблизно годину.

Скільки часу потрібно прожарювати чавунну сковороду?

Гартувати потрібно від 10 хвилин – чим більший діаметр дна, тим довше потрібно тримати сковорідку на вогні. Оптимальна тривалість – 15-20 хвилин, за цей час сіль встигне повністю витягнути з металу частинки олії та запах.