Скільки часу треба варити вівсяну кашу?

Час варіння вівсянки залежить від розміру вівсяних пластівців. Якщо вівсяні пластівці великі, варити їх потрібно приблизно 15 хвилин. Середнього помелу – 5-7 хвилин, швидкого приготування – 1 хвилину.

Як роблять вівсянку?

Вівсяна каша готується з вівсяних пластівців. Вівсяні пластівці отримують з вівсяної крупи, що виробляється з придатного для використання в продовольчих цілях вівса. Вівсяна крупа буває недроблена та плющена. Недроблена вівсяна крупа виходить з минулого пропарювання, лущення та шліфування вівса.

Як правильно заварювати вівсяну кашу?

Вівсянку викласти у неглибоке блюдо. Залити вівсяні пластівці окропом, з розрахунку 1 до 2. Заливши пластівці окропом, накрити чашу тарілкою і залишити на 5-7 хвилин. Запарені пластівці у чистому вигляді на смак дуже прісні, кашу завжди можна урізноманітнити.

Які крупи з вівса?

Круп'яна промисловість з вівса виробляє: вівсяну недроблену крупу, цілу плющену крупу, пластівці «Геркулес» та «Екстра». Нормативний вихід вівсяний крупи становить 45,5%, а кормових відходів, включаючи дрібний овес, лушпиння і борошно, – 50,3%.

Як варити вівсянку?

Як варити вівсянку у каструлі Нагрійте воду чи молоко. Коли рідина почне закипати, додайте пластівці чи крупу, підсолоджувач та дрібку солі. Помішуючи, доведіть кашу до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть кашу до готовності, не забуваючи помішувати.