Чи можна в'ялити м'ясо на сонці?

Для м'яса та риби в'ялення виявляється спорідненим з копчення, проте замість багаття джерелом тепла служить яскраве сонце. Вплив ультрафіолетових променів призводить до хімічної зміни білків, а жир у тушці перерозподіляється по всій товщі м'язів.

Як солити та в'ялити м'ясо?

Підсушені шматки м'яса обвалюються в спеціях (будь-які, перець і т. д.), сіллю і укладаються в посудину, обсипані та повністю покриті сіллю. Сіль витягне вологу, уб'є бактерії та законсервує м'ясо. Закриваємо плівкою, забираємо в холодильник на 3 доби.

Скільки часу потрібно в'ялити м'ясо?

Закриваємо м'ясо кришкою і ставимо у холодне місце на 1-3 доби, залежно від розміру шматків м'ясаякщо шматки великі, то і часу на просол піде більше. Не забуваємо його в каструлі перевертати по кілька разів на день.

Скільки потрібно солі для в'ялення м'яса?

на кілограм м'яса готується наступна суміш: 45-50 грамів солі великого помелу (іноді кладуть одну ложку), столова ложка меленого коріандру (це головна приправа в білтонгу і без неї ніяк не можна), одна чайна ложка цукру, чайна ложка чорного перцю, 6% винний оцет.

Як швидко висушити м'ясо?

Для сушіння м'яса у духовці необхідно встановити режим з вентиляцією, або сушити з відкритими дверцятами при температурі 50-60 градусів. За часом сушіння м'яса може тривати близько 12 годин.