Як визначити справжню ялтинську цибулю?

Головна зовнішня ознака ялтинської цибулі – Плоска червона цибулина. Якщо його розрізати, усередині буде 5-7 товстих соковитих лусок, у той час як у інших сортів вони тонкі та їх набагато більші. Але головне смак: він солодкий.

Чим відрізняється ялтинська цибуля від червоної?

Смак у ялтинської цибулі дуже солодкий, майже без гіркоти. При очищенні та нарізанні ялтинська цибуля не випромінює різкого запаху і не викликає сліз. Ялтинська цибуля добре росте на кам'янистих гірських ґрунтах, при цьому дуже вибагливий і не терпить бур'янів.

Як садять ялтинську цибулю?

Засипаємо в розсадні ящики, робимо борозни глибиною 1 см. Насіння викладаємо на відстані 2-3 см, засипаємо добривом ґрунтом. Рясно поливаємо та накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплому місці. Через 2-3 тижні мають з'явитися сходи.

Які вітаміни в цибулі?

Ялтинська цибуля містить багато антиоксидантів, особливо в червоному сорті. Завдяки цьому, цибуля має протизапальну дію. Містить дуже багато вітамін А С. Алліцин, що міститься у цьому сорті цибулі, має протипухлинний ефект.

Що міститься у червоній цибулі?

В червоному цибулі є залізо, марганець, мідь, фтор, вітамін С, К, групи В, бета-каротин, селен, корисні незамінні амінокислоти — аргінін, лейцин, фенілаланін, триптофан, фітонциди — мають антимікробні властивості. Важливо! Основна користь овочів міститься у перших шарах (ближче до луски).