Як виглядає рослинна пальмова олія?
Пальмова олія має червоно-жовтогарячий колір, запах і смак, властивий плодам олійної пальми, напівтверду консистенцію, плавиться при температурі 33-39 °C.
Який смак у пальмової олії?
Рафінований дезодорований пальмова олія практично не має жодного смаку, ні запаху. І це має бути саме так, оскільки виробники кондитерських виробів самі хочуть керувати смаком своєї продукції. Якщо це було б не так, всі продукти з його використанням мали б смак та запах пальмової олії.
Хто в Росії займається пальмовою олією?
Що ж до нестачі совісті, то саме ДК "ЕФКО", можливо, є лідером з переробки "пальми" у Росії та головним лобістом інтересів усієї пальмовий галузі.
У чому проблема пальмової олії?
Одна з проблем – «партизанська» присутність пальмової олії у багатьох продуктах. Харчове пальмова олія міститься в дитячих сумішах, згущеному молоці, кондитерських виробах, майонезі. Його часто застосовують для смаження продуктів у фритюрі, додають у продукти харчування (хліб, вафлі, печиво, попкорн, чіпси, крекер).
Як визначити наявність пальмової олії у вершковому маслі?
Якщо вершкове масло у процесі нагрівання на сковороді починає спінюватися, отже, воно натуральне. Вершкове масло, яке містить пальмова олія, при нагріванні перетвориться на калюжку. Щоб визначити наявність пальмової олії у сирі, слід залишити його на пару годин у відкритій тарі.