Що роблять із листям гірчиці?

Листя гірчиці містять велику кількість вітаміну А, К і С. Вони мають гострий смак, і їх можна їсти сирими в салатах або ж приготувати і додати до багатьох страв. Знання про те, як приготувати листя гірчиці, надасть вашим стравам різноманітність та родзинку.

Як використовують зелень гірчиці?

Переважно використовують молоді пагони, листя та насіння. Гірчиця біла, або, як іноді її називають, жовта, має м'який смак і зазвичай використовується у приготуванні гірчичного соусу, майонезу або як приправа до салатів і при консервації.

Як називається трава зі смаком гірчиці?

Рукола, або посівна ерука, – однорічна зелена рослина з сімейства хрестоцвітих. Найсмачніше свіжозібране листя руколи. Їстівні та кремуваті квітки з гоструватим, пікантним смаком.

Чим корисна трава гірчиці?

Калій, кальцій, магній, цинк, фосфор зміцнюють серцево-судинну та нервову системи. Гірчиця нормалізує рівень холестерину у крові, захищає організм від вільних радикалів. Наприклад, біла гірчиця особливо корисна при склерозі судин та захворюваннях печінки та жовчного міхура. Тому її рекомендує гіпертонікам.

Чи можна їсти зелене листя гірчиці?

Гостра зелень гірчиці, відома також під назвою листової гірчиці, є одним з найбільш поживних зелених листяних овочів. У ній міститься більше вітамінів A і K, каротинів та флавоноїдних антиоксидантів, ніж у звичайних овочах та фруктах.