Як можна нейтралізувати сіль?

Рис – відмінний абсорбент і швидко відтягне зайву сіль на себе. Деякі господині використовують для виправлення смаку цукор-рафінад. Шматок цукру кладуть у столову ложку і занурюють у суп. Расталий цукор змінюють на новий – і так повторюють кілька разів, поки рівень солі у супі стане прийнятним.

Як зменшити кількість солі у супі?

Зайву сіль в будь-якому супі швидко вберуть шматочки сирої картоплі або часточки свіжого яблука. Додайте їх у бульйон і залиште варитись протягом десяти хвилин на слабкому вогні. Після – приберіть шумівкою. Якщо це не допомогло, покладіть у каструлю столову ложку цукру.

Що робити, якщо пересолити смажене м'ясо?

Якщо пересолити м'ясоСмажене м'ясо можна порізати на шматочки на шматочки і згасити з картоплею. Звичайно, ще раз солити страву не потрібно. Картопля у складі страви вбере у собі зайву сіль.

Що робити якщо пересолити другу страву?

Якщо пересоленим виявилося друга стравато частково сіль нейтралізує лимонний сік. Пересол м'яса, птиці чи риби можна прибрати, якщо згасити їх із овочами або в соусі.

Як нейтралізувати сіль у землі?

Але найшвидший спосіб кардинально змінити засолену грунт – За допомогою гіпсування. Для цього на кожен 1 м2 вносять по 200-300 г гіпсу, все добре перекопують і чекають пару тижнів, поки подіє. Гіпс робить солі у ґрунті водорозчинними, після чого їх можна вимити поливною водою в глибші шари ґрунти.