Скільки часу потрібно солити рибу?

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Скільки часу солити рибу сухим посолом?

Рибка солиться у великій дерев'яній тарі з отворами. Найчастіше використовуються звичайні дерев'яні скриньки, днище яких укривається лляною матерією. Середній час сухого посолу складає 10-11 днів. Рибу обов'язково потрібно придавити гнітом.

Скільки солити червону рибу?

Процес посолу займає щонайменше 12 годин, але найкращий результат буде за добу. Якщо тримати рибу під сіллю довше, швидше за все, вона вийде пересоленою. Сіль, до речі, краще використовувати велику: дрібна кухонна швидше годиться на столі, щоб довести до смаку готову страву.

Як посолити рибу у воді?

Дуже швидкий спосіб засолювання червоної риби

  1. Закип'ятити водудодати 4 ст. л. солі великого помелу та 3 ст. л. цукру, остудити.
  2. Залити рибу розсолом і залишити на 2-3 години за кімнатної температури.

Feb 5, 2016

Скільки часу солити рибу, щоб убити паразитів?

21 день при засолюванні витримується щоб вбити можливих паразитів у свіжій рибі. Якщо риба була у замороженому стані більше 3 діб, то вважається що паразити вимерзли.