Як правильно сушити квіти кульбаби?

Коріння необхідно очистити та вимити. Далі слід підсушити на свіжому повітрі. Після того, як чумацький сік перестав виділятися з рослини, коріння кульбаб розкладають на горищі для подальшого сушіння. Сушіння сировини може проводитися в духовці при слабкому температурному режимі.

Як правильно заварювати квіти кульбаби?

Як приготувати чай? кульбаби:

  1. Квітки промий від пилу, відділи пелюстки від зеленої частини, поклади їх у заварювальний чайник і залий окропом.
  2. Дай чаю настоятися 5 хвилин, розлий по чашках через ситечко і додай мед (за смаком).

Коли краще збирати квіти кульбаби?

Кульбаба цвіте двічі – у травні та серпні (вересні). Рекомендують збирати листя та квіти під час першого цвітіння. Коріння краще заготовляти восени – у вересні-жовтні.

Коли треба збирати коріння кульбаби?

У коріння кульбаби можна виділити два тимчасові проміжки для збору, коли концентрація корисних речовин у них знаходиться на піку: весна на початок цвітіння (кінець квітня – початок травня) та осінь (вересень-жовтень). Сушать корінь кульбаби тоді ж, як і збирають.

Як правильно сушити коріння?

Після того як корінь приготований, розкладіть його акуратно або на лист, якщо це духова піч, або на папір на відкрите повітря, наприклад, на балкон. Ось і все, процес сушіння пішов. Сушіння на повітрі займе близько 10-15 діб, а духовці 3-6 годин.