Як зберегти плоди глоду на зиму?

Глід зберігатися або у висушеному або замороженому вигляді в холодильнику або морозильній камері. На етапі підготовки необхідно ретельно перебрати квітки та плодищоб вони не були пошкоджені будь-якими хворобами або шкідниками і тільки після цього приступати до переробки та зберігання глоду на зиму.

Як правильно пити глід?

З ягід глоду готують джеми, компоти, цукерки, пастилу, повидло, пюре, сік, начинки для пирогів, «сире варення» (протерті з цукром ягоди). У народній та офіційній медицині глоду застосовується головним чином для лікування серцево-судинних захворювань.

Як приймати свіжі ягоди глоду?

Приймають внутрішньо по 1/2 склянки 2-3 рази на добу за 30 хв до їди. Курс лікування 20-30 днів. Перед застосуванням відвар рекомендується збовтувати.

Як правильно заморозити глід?

Розкласти сухий глоду в один шар на таці та підморозити в морозильній камері. Розкласти підморожений глоду порційно в пакети для заморожування. Закрити пакети, максимально вичавивши з них повітря. Відправити в морозильну камеру для зберігання.

В якому вигляді краще приймати глоду?

Відповідає завідувач кафедри фітотерапії РУДН Володимир Корсун: «Глід — ягода забута, а шкода. Останні десятиліття стало прийнято вживати її тільки в вигляді настоянки. А краще їсти саме в живому вигляді. Ягоди мають полівітамінну дію: у них маса вітамінів та мікроелементів.