Отже, тим, хто вирощує багато часнику та збирає пристойні врожаї, рекомендується зберігати його в плетених кошиках, картонних коробках або дерев'яних ящиках у прохолодному приміщенні при температурі від +3°С до -5°С та вологості 50-80%.
Як зберегти довго часник?
У борошні, солі, тирсі, парафіні, полотняних мішечках (при дотриманні температурного режиму та вологості) часник зберігається близько 5 місяців, в маслі – максимум 3 місяці, у холодильнику у паперових пакетах – близько 3 місяців.
Як зберігати часник у солі?
На дно коробки насипаємо невеликий шар соліпотім укладаємо шар часнику, починаємо чергувати – знову сіль, потім шар часнику і так далі. Останній шар часнику засинаємо сіллю, закриваємо коробку та ставимо у відповідні містечко. Я ставлю на кухні під столом. Так ваш часник збережеться до наступного врожаю.
Як зберегти часник до наступного року?
2:555:49Suggested clip 57 secondsКРАЩИЙ СПОСІБ ЗБЕРІГАННЯ ЧАСНИКУ ДО НОВОГО ВРОЖУ!YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Скільки зберігається озимий часник?
20 ºC – до 50…60 %. У таких сховищах ярий часник може зберігатися до 5-6 місяців, а озимий часник до 3-4 місяців, що його сортовими властивостями.
Як зберігати в квартирі часник?
Щоб зберегти часник у холодильнику потрібно:
- Добре просушити голівки.
- Скласти їх у паперові мішки.
- При бажанні пересипати сіллю або лушпинням цибулі.
- Зберігати у холодильнику окремо від інших овочів.