Як пом'якшити виноградне листя для долми?

Виноградне листя бажано щоб були свіжі, молоді, але можна мариновані, якщо листя свіжі треба промити і покласти в гарячу воду на 1-2 хв. щоб вони стали м'якими та добре загорталися при формуванні долми, якщо листя мариновані покласти в теплу воду на 10-15 хв.

Коли потрібно збирати листя винограду для долми?

Збирають листя для долми у травні-червні, поки виноград тільки почав цвісти. Зривати необхідно 5-7 листочків. Саме вони найсмачніші У процесі підготовки листочки необхідно промити і зрізати з них живці, а потім ретельно висушити (особливо якщо ви їх заморожуватимете)

Яке листя винограду йде на долму?

Ідеальна листова пластина для долмадаки – проста, з м'якою хвилею. До того ж важливий смак листа, він залежить від сорту винограду. Білий виноград м'якше, червоний має терпкість, отже, листя темних сортів різкіше на смак і жорсткіше, у світлих сортів смак із ніжною кислинкою та гнучкі листки.

Як обробити виноградне листя для долми?

Виноградне листя покласти в миску, залити окропом і витримати близько 5-7 хвилин|мінути|. Відкинути листя на друшляк і дати стекти воді. Воду злити, з листя струсити надлишки води. У кожного листочка видалити черешки.

Що робити, якщо листя для долми жорсткі?

Якщо листя занадто жорсткі або солоні, складіть їх у каструлю, залийте окропом і поваріть 5-10 хвилин. Викладіть листя на друшляк і дайте стекти воді.