Як приготувати настойку на ягодах?

Посипаємо 300 г цукру і заливаємо 500 мл горілки – вона повинна повністю покрити ягоди. Закриваємо банку капроновою кришкою, енергійно струшуємо і залишаємо в темному місці при кімнатній температурі на 5-6 тижнів. Обов'язково перетрушуйте ягоди кожні 7 днів.

На чому наполягати настоянки?

Настій – алкогольний напій, що виготовляється шляхом наполягання спирту на різних плодах, кісточках, прянощах, запашних та цілющих травах. Свіжі або висушені плоди та рослини наполягають у спирті доти, поки ефірні олії та біологічно активні речовини не перейдуть у спирт.

Як правильно зробити настоянку?

Очищені та промиті ягоди розкладаємо у дві дволітрові банки, засипаємо у кожну по 250 г цукру. Залишаємо їх у теплому місці на 2 тижні, потім вливаємо у них по 500 мл спирту. Наступний місяць настоянка з ягід на спирту проведе у прохолодному темному місці.

Скільки наполягати настоянку на спирту?

Влийте спирт, перемішайте, щільно закрийте банку і наполягайте 2 місяці у темному місці. Потім процідіть настій, ягоди відіжміть в ємність і змішайте отриманий сік і настоянку з попередньо звареним із води та цукру сиропом.

Як зробити настоянку із самогону на ягодах?

Готується настоянка на малині легко:

  1. Ягоди розтерти, насіння не відсівати. Залити спиртним та наполягати 40-50 днів.
  2. Процідити від ягід, додати мед та дати відпочити ще 3 дні.
  3. Лікувальний напій готовий, залишилося злити осад.