Як сушити сухофрукти в домашніх умовах?

Сушим у духовці При приготуванні сухофруктів у духовці вимиті, очищені плоди або шматочки фруктів розкладають в один ряд на ґратах, вистелених чистою бавовняною тканиною. Температура в духовці при цьому повинна бути не вище 70 градусів для кураги і чорносливу або 80 градусів для яблук і груш.

Як сушать сухофрукти?

Вирівняти вологість кураги можна, потримавши сухофрукти кілька днів у сухому місці. Для повітряно-сонячного сушіння необхідно витримати абрикоси протягом 3-4 годин на протягу в тіні. Після цього їх можна сушити на сонці. Сушіння продовжується зазвичай протягом 5-6 днів.

Як зробити сухофрукти у сушарці?

1:333:00Suggested clip 61 secondsГотуємо сухофрукти-шість видів- у сушарці TRAVOLA – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Як зробити сухофрукти на сонці?

Викладіть фрукти на лоток для сушіння, дотримуючись між ними відстань так, щоб шматочки не торкалися один одного. Встановіть над фруктами скло, щоб посилити дію сонця на плоди, але забезпечте достатньо простору над плодами для хорошої циркуляції повітря. Поставте піднос на сонце приблизно на 2-4 дні.

Як сушити фрукти природним шляхом?

Сушіння продуктів природним способом на відкритому повітрі краще здійснювати в сонячну та ясну погоду. Для такого виду сушіння нарізають овочі та фрукти кружечками або часточками і нанизують на нитку (для більшої міцності можна скласти нитку в кілька разів), після чого підвішують її на сонці.