Як сушити шишки, щоб вони не розкрилися?

Розігрійте духовку до 120 °C. Застеліть лист фольгою і викладіть на нього шишки так, щоб між ними залишався вільний простір. Випікайте їх близько години, але обов'язково періодично перевіряйте, щоб вони не згоріли. Смола має повністю розплавитися.

Як розкрити шишки у духовці?

В духовці. Деко обгортають фольгою і викладають на нього шишки, дотримуючись між ними дистанції. Духову шафу розігрівають до 250 градусів та поміщають туди сировину. Щоб забезпечити відтік вологого повітря, дверцята духовки тримають злегка прочиненою.

Чому шишка розкривається у воді?

Розкриття соснової шишки Клітини всередині шишки мертві, і весь процес відбувається автоматично. Коли шишки сухі, невелика частина зовнішнього шару луски в середині шишки стискається, потягнувши всю луску назад та відкривши її. Коли вони вологі, волога призводить до розширення шару таким чином, що вона закриває шишку.

Як розкривається шишка?

Вони розкриваються під дією тепла, сонячних променів, і насіння розлітається за вітром на крильцях. Насіння відлітає – шишка закривається. А потім опадає.

Як правильно сушити кедрові горіхи?

Для цього духовку нагрівають до 250°C і викладають на лист, обгорнутий фольгою, шишки на деякій відстані один від одного. Процес триває 1 годину. Важливо уважно стежити, щоб сировина не спалахнула; найшвидше висушити шишки вийде у мікрохвильовій печі.