Чи можна з білого винограду вино зробити?

Вино з білого винограду має наполягати приблизно 2-3 тижні у кімнатній температурі. У процесі бродіння рукавичка має бути надутою. Коли рукавичка здуває – акуратно розлити готове вино по скляних пляшках (проціджуючи його через 3 шари марлі) так, щоб майже весь осад залишився на дні пляшки.

Як зробити біле вино?

Біле виновино, що виготовляється як з білих, так і з червоних або рожевих сортів винограду в умовах ферментації без шкірки винограду. Саме відсутність шкірки обумовлює світлий відтінок – сік м'якоті ягід переважної більшості сортів винограду майже безбарвний.

Як зробити біле вино із червоного винограду?

Для білого вина він досить простий: з винограду видаляють шкірку і віджатий сік надалі за допомогою ферментації перетворюється на біле вино. З червоним вином трохи складніше, у шкірці червоних сортів винограду містяться пігменти антоціани, саме завдяки їхньому вмісту у віджатому соку забарвлює майбутнє вино.

Як висвітлити домашнє біле вино?

Для освітлення вина слід розвести в 2-х літрах дистильованої води 10 г таніну, дати розчину відстоятися і профільтрувати його через фільтрувальний папір. Далі додати 6 чайних ложок таніну на 1 літр вина, перемішати, залишити на 7-10 днів, після чого злити з осаду.

Що додають у біле вино?

Багато білі і червоні вина виробники додають консервант – діоксид сірки (SO2), або сульфіт.