Що можна зробити з виноградного мезги?

У класичному виноробстві відокремлена від соку мезга вважається відходом, викидається або використовується для виробництва дистилятів – чачі, грапи тощо. Але якщо міцний алкоголь не потрібен, можна зробити друге вино з макухи в домашніх умовах. Підійдуть вичавки винограду, яблука, смородини або інших фруктів.

Як називається друге вино з мезги?

ПЕТІО або Друге вино. З віджимків виноградної мезги. Виготовлення петіо стало можливим у середині 19 століття, коли цукровий сироп нарешті став дешевшим за виноградний сік. В 1854 бургундський винороб Петіо описав легкий і зручний спосіб збільшити виробництво вина і заодно доходи виноробів.

Скільки має бродити мезга винограду?

Можна без шкоди для якості вина витримувати його в чані не більше 5-6 днів і, принаймні, не понад 8 днів, хоча б тільки для того, щоб зменшити втрати спирту, що неминуче відбуваються у відкритих чанах.

Скільки води додавати у друге вино?

1:5710:01Suggested clip 52 secondsДРУГОЕ ВИНО з ВИНОГРАДУ / Як правильно зробити … – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Скільки потрібно додавати води у домашнє вино?

В домашньому виноробства найзапекліші суперечки стосуються того, додавати чи воду в вино….Рецепт вина З додаванням води

  1. Загальне збільшення обсягу сусла (O) = (початкова кислотність/необхідна кислотність) = 18/6 = 3 (рази);
  2. Пропорції води та цукру за обсягом (VS) = O – 1 = 2 (рази);