Скільки цукру додавати у виноградний сік для вина?

Наприклад, для отримання вина із вмістом спирту 12 градусів потрібно 200 грам цукру (з огляду на природний) на 1 літр соку. Довести цукристість сусла до 14-18% і запустити бродіння. Контролювати насолоду та міцність сусла кожні 3-5 днів, за необхідності додаючи нову порцію цукру.

Як зробити вино із концентрованого виноградного соку?

Налийте концентрований сік у ферментаційну судину. Для кріплених вин додайте 1,5 кг цукру (розчиненого у теплій воді). Додайте теплу воду (22-25 °C) в об'ємі, що дорівнює 23 літрам (готова кількість) вина на виході буде 20-22 літри). Ретельно перемішайте.

Як правильно вичавлювати сік із винограду?

У серпні кілька разів обприскую його витяжкою із золи. Саме тому виноград перед віджимом я не мою. Так сік виходить солодше.

Чи потрібно додавати воду у виноградний сік?

Додавати воду у вино потрібно безпосередньо перед або протягом перших 10-15 днів після початку бродіння. Внесення води на дозріванні або зберіганні призводить до псування напою, тому розведене вино обов'язково слід одразу ж випити, забродити повторно або стабілізувати спиртом, підвищивши міцність до 12-16%.

Скільки цукру сипати в мезгу?

Зразкові характеристики такого вина: алкоголь – 15%, цукор 15-20%, кислотність 0,8%. Поясню кілька спеціальних термінів, незрозумілих для виноробів-початківців. Мізга – роздавлені ягоди чи фрукти. Сусло – бродячий сік.