Яка картопля краще біла чи червона?

Як правило, колір – це перша відмінність одного сорту від іншого. Так, картопля жовтого кольору відрізняється від побратимів високим рівнем каротину. А значить, чим більше її їстимете, тим більше краще бачитимете. Червоно-фіолетові бульби містять багато не менш корисної речовини – антоціану.

Яку картоплю краще брати для смаження?

Для смаження краще підійдуть сорти, які утримують крохмаль від розпаду цукру при термічній обробці. Вибираємо картопля з вмістом крохмалю не менше 20-24%, такі бульби не потемніють і не гірчать смаженні.

У чому різниця між білою та жовтою картоплею?

У картоплі з білої шкіркою м'якоть може бути білої або світло-кремовий, у жовтих бульб вона зазвичай темніша. Відповідно, найбільше каротину в картоплі жовтих сортів жовтою м'якоттю.

Яка картопля найкорисніша?

А. С.: Картопля дійсно багатий таким важливим мікроелементом, як калій: 100 г міститься близько 500 мг калію, що становить близько 1/6 від добової потреби дорослої людини. Найбільше калію та мікроелементів міститься в шкірці картоплітому картопля у мундирі корисніше за очищену.

Яка картопля зберігається краще?

Для зберігання потрібно вибирати картоплю, яка досягне технічної стиглості на 100-130-й день після висадки в ґрунт. Такі коренеплоди картоплі краще визрівають, мають товщу шкірку, краще переносять хвороби та віруси, містять більшу кількість дубильних речовин.