Скільки часу потрібно варити каші?

Засинавши крупу в холодну воду потрібно щільно закрити каструлю кришкою і включити максимальний вогонь. Після закипання зменшити нагрівання до середнього і готувати кашу 15-20 хвилин до повного всмоктування рідини. Для досягнення оптимального результату потрібно, не відкриваючи кришку, залишити кашу на 30 хв.

Як потрібно варити кашу?

Крупу треба засипати в киплячу, злегка підсолену воду і варити на слабкому вогні до готовності. Готову розсипчасту кашу необхідно відкинути на друшляк і обов'язково промити гарячою водою. Перед варінням крупи завжди потрібно просівати, перебирати та добре промивати.

Скільки води на склянку крупи?

Щоб каша вийшла розсипчастою, на 1 склянка крупи має припадати 2 з половиною склянки води.

У чому варити каші?

Варити каші найкраще в товстостінному посуді з нержавіючої сталі. Багатошарове дно каструлі рівномірно прогріває весь об'єм, заощаджує енергію, а після вимкнення довго зберігає тепло. Це саме те, що потрібно – «притомити» кашу.

Скільки потрібно варити молоко для каші?

Оптимальні пропорції для каші середньої густоти 1:2, наприклад, на склянку рису використовується склянка води та склянка молока.

  1. Рис залити холодною водою та довести до кипіння.
  2. Варити на повільному вогні до випаровування води приблизно 15 хвилин.
  3. Коли вода випарується, влити молоко і варити кашу ще 5 хвилин на повільному вогні.