Скільки часу потрібно варити каші?
Засинавши крупу в холодну воду потрібно щільно закрити каструлю кришкою і включити максимальний вогонь. Після закипання зменшити нагрівання до середнього і готувати кашу 15-20 хвилин до повного всмоктування рідини. Для досягнення оптимального результату потрібно, не відкриваючи кришку, залишити кашу на 30 хв.
Як потрібно варити кашу?
Крупу треба засипати в киплячу, злегка підсолену воду і варити на слабкому вогні до готовності. Готову розсипчасту кашу необхідно відкинути на друшляк і обов'язково промити гарячою водою. Перед варінням крупи завжди потрібно просівати, перебирати та добре промивати.
Скільки води на склянку крупи?
Щоб каша вийшла розсипчастою, на 1 склянка крупи має припадати 2 з половиною склянки води.
У чому варити каші?
Варити каші найкраще в товстостінному посуді з нержавіючої сталі. Багатошарове дно каструлі рівномірно прогріває весь об'єм, заощаджує енергію, а після вимкнення довго зберігає тепло. Це саме те, що потрібно – «притомити» кашу.
Скільки потрібно варити молоко для каші?
Оптимальні пропорції для каші середньої густоти 1:2, наприклад, на склянку рису використовується склянка води та склянка молока.
- Рис залити холодною водою та довести до кипіння.
- Варити на повільному вогні до випаровування води приблизно 15 хвилин.
- Коли вода випарується, влити молоко і варити кашу ще 5 хвилин на повільному вогні.