Які бувають види соусів?
Широко поширені соуси: кетчуп, майонез, соєвий. соус, бешамель, ткемалі, сацебелі, сальса, рибний соус, часниковий соус, грибний соус, тартар, тисяча островів.З соусу еспаньйоль виходять темні соуси до м'яса:
- деміглас
- мисливський соус
- африканський соус
- жю (також жю-льє)
- періго
- соус роберт
Як можна назвати соус?
Синоніми до слова «соус»
- підливка, приправа, підлива, майонез, бешамель, пюре, томат
- підливка, приправа, спеція, страва
Як називається соус на олії?
Соуси на олії До цієї групи соусів належать майонези. Рослинні олії – найважливіше джерело біологічно активних ненасичених жирних кислот (олеїнової, лінолевої та ін.). При виготовленні майонезів рослинна олія зберігає біологічну цінність, добре засвоюється.
Хто вигадав соус і навіщо?
Самі соуси вважаються винаходом французької кухні, і це правильно. Адже батьківщиною більшості є Франція, а багато знаменитих соуси були створені саме французами у XVII, XVIII – на початку XIX століття.
Які види бульйонів використовують для приготування соусів?
Для соусів варять м'ясний бульйон (звичайний – білий та коричневий), рибний та грибний. Звичайний бульйон використовують для приготування соусів, які внаслідок їхнього кольору називаються білими, а коричневий бульйон використовують для червоних соусів, що мають різні відтінки – від червоного до коричневого.