Які добрі кришки для консервування?

Як правило, найзвичніша та найнадійніша тара для консервації – скляна банка. І для неї існують різні кришки для закупорювання – жерстяні закочувальні СКО, жерстяні загвинчуються Твіст-офф, термо – кришки пластикові, капронові кришки, а також вакуумні.

Які кришки потрібні для автоклаву?

Для Автоклава застосовують:

  • Звичайні кришки "СКО" (закриваються закочувальним ключем)
  • Кришки "твіст-офф" (просто закручуються на банки, від руки, без застосування закатного ключа).

Як правильно закочувати банки гвинтовими кришками?

ніколи не перетягуйте кришку більше, ніж допускає різьблення (вона буде зіпсована); закручують твіст-офф строго по лінії різьблення; закривають банки відразу після наповнення. Важливо ємність не перенаповнити (вміст не повинен сягати країв на 1 см);

Чи можна закочувати банки старими кришками?

Отже, використовувати повторно гвинтові кришки можнаякщо вони не деформувалися. У середньому вдається застосувати їх для консервації разів 3-4. Поступово різьблення скручується, згинається, а лаковане покриття ушкоджується. В такому випадку кришки замінюють на нові.

Як називаються кришки для консервування?

Кришка для консервування СКО – 1-82 (для скляних банок, розміри: діаметр – 89,6 мм; висота 6,9 мм); Кришка для консервування СКО – 1-58 (майонезна кришка); Твіст-офф (англ. twist-off) – штампована кришка з упорами для загвинчування замість різьблення.