Як краще зберегти смородину на зиму?

2:153:26Suggested clip 55 secondsЯк Зберегти Смородину на Зиму, Рецепт (Смородина в … – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Як заморозити смородину з гілочками?

Промиту смородину разом з гілочками розкладаємо на чистому рушнику і залишаємо на час, поки вона добре обсохне. Після чого просохлі гілочки червоної смородини викладаємо на рівну поверхню (розроблювальну дошку) так, щоб вони не торкалися один одного і поміщаємо в морозильну камеру.

Як можна заморозити смородину?

Ягоди краще всього заморожувати порційно розсипавши на плоскій поверхні. Для цього необхідно застелити піддон харчовою плівкою або пакетом та розкласти ягоди. Дрібну ягоду можна заморожувати у два ряди, укладаючи пакети один на інший. Через 2-3 години за температури -16 градусів смородина буде добре підморожена.

Як зберегти ягоди червоної смородини?

Червона і біла – при температурі близько +1°С та високій вологості повітря – близько двох місяців. Якщо хочеться "протримати" ягоди у холодильнику довше, краще збирати їх злегка недозрілими: "дійдуть" у холодильнику. Мити ягоди перед закладкою у холодильник не треба.

Чи потрібно мити червону смородину перед заморожуванням?

Червону смородину потрібна попередньо вимити і обсушити, очистити від квітконосів та гілочок. Червона смородина заморожується разом із гілочками. Перед вживанням ягоди легко від'єднуються.