Якого кольору ягоди барбарису?

Плоди барбарисаБарбарис (від латинського Berberis) – великий рід чагарників, рідше дерев, сімейства… це видовжені, бочкоподібні ягоди алого кольори, кислі та терпкі.

Чи можна їсти плоди барбарису?

Барбарис широко використовується в кондитерській промисловості та в лікеро-горілчаному виробництві. Ягоди барбариса можуть замінити лимон. Сушені ягоди барбариса – Обов'язкова приправа в азіатський плов. Молоде листя, що містить яблучну кислоту, вживається в їжу у вигляді маринадів та салатів.

Які види барбарису?

Але найбільше поширені три виду барбарисів: звичайний, Тунберг і оттавський.

  • Барбарис звичайний (Berberis vulgaris)
  • сорт Atropurpurea.
  • Барбарис оттавський (Berberis ottawiensis) …
  • Барбарис Тунберга (Berberis thunbergii) …
  • Барбарис самшитолистний (Berberis buxifolia)
  • Барбарис амурський (Berberis amurensis)

Який барбарис не колючий?

На відміну від барбариса, пагони магонії позбавлені колючок. Найчастіше у нас зустрічається падуболістна магонія. Вона є вічнозеленим чагарником заввишки до 1 м. Молоді пагони рожево-сірі, потім буро-сірі.

Що лікують барбарисом?

Відвар кори барбариса п'ють при захворюваннях печінки, сечового міхура, ревматизмі. Його застосовують також при туберкульозі, дизентерії, геморої, жовтяниці, водянці, гіпертонії. Чай з кори та листя барбариса рекомендують як тонізуючий, проносний, протидизентерійний засіб.