Якого кольору ягоди барбарису?
Плоди барбарисаБарбарис (від латинського Berberis) – великий рід чагарників, рідше дерев, сімейства… це видовжені, бочкоподібні ягоди алого кольори, кислі та терпкі.
Чи можна їсти плоди барбарису?
Барбарис широко використовується в кондитерській промисловості та в лікеро-горілчаному виробництві. Ягоди барбариса можуть замінити лимон. Сушені ягоди барбариса – Обов'язкова приправа в азіатський плов. Молоде листя, що містить яблучну кислоту, вживається в їжу у вигляді маринадів та салатів.
Які види барбарису?
Але найбільше поширені три виду барбарисів: звичайний, Тунберг і оттавський.
- Барбарис звичайний (Berberis vulgaris)
- сорт Atropurpurea.
- Барбарис оттавський (Berberis ottawiensis) …
- Барбарис Тунберга (Berberis thunbergii) …
- Барбарис самшитолистний (Berberis buxifolia)
- Барбарис амурський (Berberis amurensis)
Який барбарис не колючий?
На відміну від барбариса, пагони магонії позбавлені колючок. Найчастіше у нас зустрічається падуболістна магонія. Вона є вічнозеленим чагарником заввишки до 1 м. Молоді пагони рожево-сірі, потім буро-сірі.
Що лікують барбарисом?
Відвар кори барбариса п'ють при захворюваннях печінки, сечового міхура, ревматизмі. Його застосовують також при туберкульозі, дизентерії, геморої, жовтяниці, водянці, гіпертонії. Чай з кори та листя барбариса рекомендують як тонізуючий, проносний, протидизентерійний засіб.